Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС

...
Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС
Коментари Харесай

Проф. Тадаръков: Има наченки на диктатура, Ахмед Доган може да се върне в политиката

Участието на Ахмед Доган в съвещание на управлението на Движение за права и свободи по тематиката „ Вот на недоверие” може да не остане изолиран акт, като преплитането на страна и ръководеща партия може да върне почетния ръководител на придвижването в дейната политика. Това стана ясно от думите на близкия му другар проф. Димитър Тадаръков в студиото на „ Тази сутрин”.

„ Ахмед Доган е свободомислещ човек, който не обича диктатурата. Не я обичаше по време на комунизма, няма по какъв начин да я обича в случай че се появи в този момент. Диктатура е обединение на партийна и държавна власт – има първи проблясъци от тези гейтове, които са в провинцията”, акцентира Тадаръков.

Във връзка с прословутите „ обръчи от фирми” и „ разпределянето на порциите”, професорът беше безапелационен, че през годините Доган е бил разбиран неправилно и не може да се прави съпоставяне с „ непрекъснатите роднински участия в публичните поръчки”: „ Доган е управлявал няколко пъти в държавни управления, за какво аз нямам нито една извоювана социална поръчка?”.

Във връзка с оповестената от Движение за права и свободи поддръжка за вота на съмнение, Тадаръков разяснява, че придвижването е посочило поредност, откакто от самото началото е декларирало позицията си, че няма да застане зад държавно управление с присъединяване на националистите от „ Обединени патриоти”.

Хората на Мустафа Карадайъ обаче няма да поддържат друга самодейност на Българска социалистическа партия – за различен Бюджет 2018. Димитър Тадаръков разкритикува и плана за държавните доходи и разноски, който ръководещите придвижват: „ Моето професионално мнение е, че това е един социалистически бюджет – на всекиго по нещо без никакво развитие”.

Личното му мнение е и че държавното управление на Борисов е по-добре да се задържи, тъй като страната ни има потребност от непоклатимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР