Убийството на границата задейства лавина от версии. Служебното правителство носи

...
Убийството на границата задейства лавина от версии. Служебното правителство носи
Коментари Харесай

Гълъб Донев за убийството на границата: Политическите изказвания смущават с безпаметност

" Убийството на границата задейства лавина от версии. Служебното държавно управление носи своята отговорност за решение на наследените рецесии. Политическите изявления за аргументите, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. "

Това разяснява първоначално на заседанието на Министерския съвет в сряда служебният премиер Гълъб Донев. Без директно да посочва имена по този начин Донев отговори на апела от през вчерашния ден на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев поради случая със убития на границата с Турция край Елхово служител на реда. 

" Преди две години това нямаше по какъв начин да се случи. Това не беше тематика за българското общество. Изключително едва професионално управление на Министерство на вътрешните работи, което към този момент две години бездейства. Изключително слаби. Убеден съм, че Радев неотложно би трябвало да смени Демерджиев. Всички смени в " Гранична полиция " ги направи Демерджиев ", разгласи Борисов. " Преди две години сходни вести бяха освен невъзможни, преди две години това в никакъв случай не можеше да се случи. Преди две години България имаше нула миграция ", заключи той.

Борисов добави, че има информация от турска страна за подадени сигнали, че „ техните каналджии стават все по-нагли ”.

.Според водача на ГЕРБ би трябвало да има оставки в Министерство на вътрешните работи. " Навсякъде е цялостно с мигранти. Балканският път се върна в България. И със Сърбия ще вършат ограда, ще ни градят като маймуни. Заради Демерджиев и компания. И да няма оставка - това е безсрамие ", добави той.

Устремното строителство на оградата по границата с Турция беше по време на втория кабинет " Борисов ". Въпреки вложените в него милиони левове " оборудването " се оказа елементарно преодолимо от трафиканти и противозаконни мигранти. На места оградата е срязана, съборена. От 2015 година до септември 2021 г. областните шефове на Ямбол, Хасково и Бургас отговаряха за " инженерното оборудване от възпрепятстващ вид по българо-турската граница ", по-късно беше трансферирано на Министерство на вътрешните работи.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР