Убити цивилни лежат по улиците на град Буча, след като

...
Убити цивилни лежат по улиците на град Буча, след като
Коментари Харесай

Свидетелства за убийствата в Буча

Убити цивилни лежат по улиците на град Буча, откакто съветската войска се изтегли и се отхвърли от настъплението към Киев. Във въздуха се носи миризмата на експлозиви, на пътя лежат неизбухнали ракети, а на едно място от асфалта стърчи необезвреден минометен снаряд. 66-годишният Василий живее на улицата, на която над 10 тела стоят разпръснати. Не може да сдържи страстите си.

" Копелета!..... Извинявайте! Танкът зад мен стреляше. Кучета! Стояхме на тавана две седмици. Имаше храна, само че не  и ток, нямаше отопление. Слагахме бутилките върху свещи, с цел да ги стоплим и след това на гърдите ни, с цел да пием топла вода ".

" Беше доста ужасно. Два пътя бях на косъм от гибелта - първият път патрон улучи прозореца и падна в дрешника. Вторият път парче шрапнел едвам не ме уцели в крайници и третият път вървях и стоеше той с автомат. Стреля, само че не ме улучи. Върнах се обезумяла вкъщи, не бях на себе си "., споделя 74-годишната Мария Железова.
Според управляващите над 300 души са убити в всеобщ гроб край черква. Съобщава се и за различен всеобщ гроб с 57 души в Буча.

Съветник на украинския президент Сергей Никифоров разяснява във връзка сцените в Ирпен, Хостомел и Буча.

" Тези фрагменти за съкрушаващи. Открихме всеобщи гробове, цялостни с цивилни. Открихме хора с вързани ръце и крайници, простреляни в тил. Беше явно, че са цивилни и че са екзекутирани. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР