„Убеден съм, че кметътна Стара Загора прекраснознае фирмите на Делян

...
„Убеден съм, че кметътна Стара Загора прекраснознае фирмите на Делян
Коментари Харесай

Георги Кадиев пред избиратели в Стара Загора: Проблемът не е издръжката на ФК „Берое”, а в загубите на ТЕЦ 2


„ Убеден съм, че кметътна Стара Загора прекраснознае компаниите на Делян Пеевски, завзели всички публични поръчки в общината. Истинската „ подправена “ вест е, че кметът Живко Тодоров не знае, а цялостен град знае. Ако желае диалог с мен, подготвен съм, само че обществено, намерено пред постройката на Община Стара Загора да го проведем “. Така отговори лидерът на старозагорската листана коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ на " изказванията " на кмета, чее подправена вест казаното от Кадиев за публичните поръчки и компаниите на Пеевски в старозагорска община.

„ В тези избори Българска социалистическа партия и нейните сътрудници би трябвало да покажат темперамент, да покажeм, че не се предаваме, че не сключваме покупко-продажби, че се борим против корупцията и нагласените публични поръчки, против феодализирането на някои компании и корпоративния избор. И най-важното, в случай че спечелим тези избори, че няма да вършим както досегашната власт”. Това съобщи в Стара Загора пред актива на Българска социалистическа партия лидерът на листата на „ Коалиция за България” Георги Кадиев.

„ Първостепенна задачае да преборим корупцията, коятоубивадържавността”, съобщи Кадиев и още веднъж уточни образци с източването на пари от комплекса „ Марица изток” и от публичните поръчки в общините. „ Проблемът не е издръжката на футболния клуб „ Берое”. Тя е 5-6 млн.лв. на година, а загубите на Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 за последните 10 години надвишават милиард лева”, уточни той и даде образец по какъв начин корупцията въздейства на изборите с пазаруването на гласове и подмяната вота на гласоподавателите. „ Фрапиращ е образецът в община Гурково, където за последните 4 години гласовете на Движение за права и свободи са нарастнали с 320 на 100. Затова задача на служебното държавно управление е да обезпечи провеждането на почтени избори и естествена представителност на избирателите”, изясни лидерът на листата с номер 4.

" Новата лява коалиция, с която се явяваме на тези избори е единствената опция на настоящето ръководство. Българска социалистическа партия с нейните управнически решения, било независимо или в коалиция, е потвърдила през всички години на прехода, че могат да се случват хубави неща за хората истраната. Затова на 11 юли с номер 4да дадем нов късмет на Българска социалистическа партия и нейните партньори”, сподели вторият претендент за депутат в листата Георги Гьоков.

В срещата участваха и огромна част от претендентите за народни представители от „ Коалиция за България” в 27-и МИР: Георги Гьоков, Пламен Караджов,д-р Неделчо Маринов, Владимир Грамовски, Даниела Лекина, Мирослав Атанасов, Динко Господинов, Стела Герджикова, Милена Данкова,Сашо Лозанов, Николай Василев, Иван Михайлов.

Пламен Караджов от Казанлък, икономист и началник на групата съветници от левицата, с преференция № 103 уточни, че „ би трябвало да се хванем и дружно да работим против модела ГЕРБ-ДПС. И дружно да изградимбъдещето”.

Неделчо Маринов от Стара Загора, ветеринарен доктор, с преференция 105: „ Втори избори единствено за по-малко от три месеца - демонстрира, че България има потребност от смяна, България има потребност от сигурност и непоклатимост. Всички дружно би трябвало да реализираме победа на тези избори “.

Владимир Грамовски , младежкият областенлидер в Българска социалистическа партия, с преференция 107, показа своята фантазия: „ Искам да осигурим подобаващото бъдеще за младежите, с цел да останат да се осъществят в България, значимо е и да променим просветителната система, която да извежда умни и перспективни младежи “.

Иван Михайлов , регионален координатор на Политическа партия АБВ, с преференция 109 в листата уточни, че членовете напартията са посрещнали с задоволство основаването на лявата коалиция за сегашните избори. „ Нашата първа цел е да се преборим сбедността и неравенството у нас”, съобщи той.

Даниела Лекина , която е с преференция 110, изясни, че ”в тези избори социалистите би трябвало дабъдем почтени и виновни с хората, да работим по този начин, че повече ГЕРБ да не бъдат на власт след 12-годишно управление”.

Представителят на партия „ Българската пролет” Николай Василев, правист , с преференция 112, съобщи, че с опита си желае да бъде потребен за разглобяване на порочния модел на настоящето ръководство.

Асен Тодоров от Стара Загора, който е с преференция 113 изясни, за какво макар сполучлива си професионална кариера влиза за повторно в предизборна акция.”Най-напред поради тима ни от претендент народни представители – това са потвърдени експерти в своята област. Вторият ми претекст е, че Българска социалистическа партия е единствената опция и сериозна опозицияна ГЕРБ с ясна визия против неравенството и корупцията”.

Динко Господинов , лекар инженерот Гълъбово, под номер 114 в листата, съобщи ”че влиза в политиката, с цел да не се трансформира в следващия български емигрант”.

Мирослав Атанасов от Стара Загора, с преференция 115, уточни че изоставането на България по отношение на останалите европейски страни е голямо ида я върнем в първите редици - зависи от всички българи в изборния ден.

Сашо Лозанов , юрист, с преференция 116 в листата, съобщи, че „ на 11 юли ни чака битка – с откровения капитал, с корупцията и соткровенфеодализъм. От нас зависи по какъв начин ще се представим и по тази причина би трябвало обединяване на всички леви сили”.

МиленаДанкова , старши преподавател, с преференция 119 в листата: „ Искам по-добро бъдеще за учениците си, за децата си и за всички хора и по тази причина считам, че можем да бъдем спешни”.

Стела Герджикова , с преференция 120 в листата, е уверена, че „ би трябвало да променим ръководството за по-добро бъдеще на децатаи родителите ни”.

Присъстващите сложиха доста въпроси, на които претендентите за народни представители дадоха отговор. Старозагорци най-вече се вълнуваха от ориста на летището край Стара Загора и бъдещето на комплекса „ Марица изток”, решаването на проблемите в образованието и опазването на здравето, повишение приходите на хората, по какъв начин ще се развивабългарското земеделие и други

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР