Убавка Тончев е сред най-ярките автори на малка пластика, нейни

...
Убавка Тончев е сред най-ярките автори на малка пластика, нейни
Коментари Харесай

Известната скулпторка Убавка Тончев подготвя изложба след тежка травма на ръката

Убавка Тончев е измежду най-ярките създатели на дребна пластика, нейни произведения има по целия свят в влиятелни галерии и частни сбирки. Тя е сръбкиня и откакто свързва живота си по време на следването в Художествената академия с Константин Симеонов- Костика, творят в град Долни Дъбник, където продължава да живее и след кончината на Костика. Преди дни обаче при безразсъден случай Убавка получава тежка контузия на ръката.

Известната скулпторка потърси Българското национално радио, с цел да изрази своята признателност към екипа на доктор Константин Тотев от Клиниката по ортопедия и травматология към Университетската болница „ Д-р Георги Странски “ в Плевен.   Автопортрет на Убавка Тончев

Професионализмът на плевенските лекари дава опция Убавка Тончев да продължи и подготовката си за новата галерия през май, опцията да твори още веднъж, откакто се възвърне изцяло, по тази причина думите за признателност не стигат, а първата рисунка след случая е за доктор Тотев.

Със своя мощен дух Убавка Тончев е уверена, че на 18 май ще има изложба.

Тогава още веднъж ще изложи свои произведения и на Костика, който остава вечно в историята на Плевен с паметника на Емил Димитров.

Репортаж на Латинка Светозарова в предаването " Хоризонт за вас "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР