У нас се създават погрешни обществени нагласи към влизането ни

...
У нас се създават погрешни обществени нагласи към влизането ни
Коментари Харесай

Експерт: Еврозоната е шанс, в нея някои страни печелят, но други губят

У нас се основават неправилни публични настройки към влизането ни в Еврозоната. Тя е късмет и опция - в нея някои страни печелят, а други губят, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция проф.Даниела Бобева от Института за стопански проучвания при Българска академия на науките.

Положителните моменти от присъединението на страната ни към Еврозоната, както и рисковете от такава стъпка бе тематиката на пленарния отчет, който специалистът показа пред участниците в интернационалната научна конференция, провела се в Икономическия университет във Варна и отдадена на 100-годишнината от основаването на висшето образователно заведение.

Очакванията на проф.Бобева са, поради рецесията с пандемията, идващите две години да са задоволително сложни за българската стопанска система и без влизане във Валутния механизъм.

По думите й идните провокации ще съвпаднат и със забележителните структурни проблеми, с които би трябвало да се оправя стопанската система по отношение на т.нар.Зелено съглашение, което е измежду главните цели на актуалната Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР