Тютюнонопроизводителите ще получат 71 млн. лв. по Националната преходна помощ

...
Тютюнонопроизводителите ще получат 71 млн. лв. по Националната преходна помощ
Коментари Харесай

Тютюнопроизводителите ще получат 71 млн. лв. по Националната преходна помощ за кампания 2023 г.

Тютюнонопроизводителите ще получат 71 млн. лева по Националната преходна помощ за акция 2023 година Това стана ясно по време на съвещание на Консултативния съвет по тютюна, което се организира в Министерство на земеделието и храните. В него присъединяване взеха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и заместник-министър Александър Йоцев.
 
Министър Вътев поздрави тютюнопроизводителите за това, че са единни при вземането на значимите решения за бранша. На съвещанието бяха гласувани и утвърдени единомислещо ставките за помощта по сортови групи.
 
Производителите на Басми до 2000 кг. ще получат по 5.50 лева./кг, а тези с произвеждане над 2000 кг. по 4.13 лева./кг. За Каба Кулак и Бърлей избраната ставка е 4.00 лева./кг., а за сортова група Виржиния е 3.00 лева./кг. 8 295 са претендентите по схемата за 2023 година, а количеството създаден тютюн е 17 049 140 кг.
 
От своя страна представителите на сектора благодариха на министър Вътев и екипа му за извършените работни срещи и постигнатото съглашение по отношение на избраните ставки за подкрепяне. Те оповестиха, че ще упорстват Преходната национална помощ за тютюн да продължи и през идващия програмен интервал.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР