Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с

...
Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с
Коментари Харесай

Новите цигарени бандероли ще са с QR код

Тютюневите произведения и бутилираните алкохолни питиета ще се продават с нов бандерол от 1 януари 2018 година, подсети Министерството на финансите.

Нововъведение при бандеролите за цигарите е слагането на QR код. Кодът е общоприет и може да се прочете посредством смарт телефон или таблет посредством всяко гратис приложение за четене на QR код.

Акцизните артикули, облепени с настоящите все още бандероли, които към този момент са в комерсиалната мрежа, могат да се осъществят до изчерпването им, само че не по-късно от 31 декември 2018 година, показват още от МФ. А притежателите на данъчни хранилища би трябвало да върнат неизползваните бандероли от " годишна продукция 2017 " в митницата, от която са ги получили, в 30-дневен период от влизане в действие на новите мостри.

Образците на бандероли включват композиция от защитни детайли в графичния дизайн, хартията, мастилата, холограмната лента, както и разнообразни техники на щемпел.
Всеки стикер има избрани реквизити: серия, номер, литраж и алкохолен градус (при алкохолните напитки) и цена (при тютюневите изделия).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР