Тялото на Алексей Навални се охранява от полицията, по него

...
Тялото на Алексей Навални се охранява от полицията, по него
Коментари Харесай

Новая газета: По тялото на Навални има синини, а на лекарите не е позволено да извършат аутопсия

Тялото на Алексей Навални се охранява от полицията, по него има синини, евентуално получени при спазми и реанимация, а на лекарите не е разрешено да извършат аутопсия. Това е декларирал източник на самостоятелния съветски вестник  " Новая газета " .

Според източници от самостоятелните съветски медии се допуска, че тялото на Алексей Навални се намира в моргата на болничното заведение в Салехард, провинция Ямало-Ненетия, където се намира и лагерът, в който е умрял съветският отстъпник. Според тях към събота към момента не е била осъществена аутопсия, макар че управляващите не престават да разрешат на фамилията да види или вземе тялото на Навални.

Първоначално тялото на Навални е било пренесено в град Лабитнанги, на 36 км от наказателната колония, в която е умрял, в село Харп в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг в Северна Русия.

Източници " Новая газета " настояват, че в петък тялото му е било трансферирано в Регионалната болница в Салехард.

" Обикновено телата на хора, които умират в пандиза, се носят непосредствено в Службата за правосъдна медицина на улица " Глазкова ", само че в този случай по някаква причина тялото на Навални е отнесено в клиничната болница ", е декларирал фелдшер от службата за спешна помощ в Салехард.

" Взеха го в моргата, внесоха го вътре и по-късно сложиха двама служители на реда пред вратата. Можеше и да сложат табела с надпис " тук се случва нещо мистериозно! ". Разбира се, всички желаеха да схванат какво се е случило, защо е цялата тази загадъчност и дали не се пробват да скрият нещо съществено ", е декларирал той.

По-късно е станало ясно, че тялото, докарано в моргата, е на Алексей Навални и че гибелта му " не е от престъпно естество " - термин, който се употребява, с цел да се изключи ликвидиране с огнестрелно оръжие, съгласно източника, който също по този начин е показал, че на лекарите е било неразрешено да извършат аутопсия. " На този стадий мненията се разделят ", е декларирал още фелдшерът.

" Някои споделят, че от Москва е пристигнала заповед да се изчака идването на експерти от столицата, а други настояват, че самите лекари в болничното заведение са отказали да създадат аутопсия. Случаят е политически и не е ясно по какъв начин ще се развие. А в случай че извършиш аутопсия и получиш директна заповед да промениш резултата, не можеш да се измъкнеш от нея. А и можеш да бъдеш изкаран отговорен... Но в случай че не е имало аутопсия, те няма кого да питат ".

Медикът е декларирал също по този начин, че са му споделили, че по тялото на Навални има следи от синини, и макар че синините не наподобяват да са от побой, Навални би трябвало да е бил към момента жив, с цел да се появят синините, прибавя той.

" Като умел фелдшер мога да кажа, че пострадванията, разказани от тези, които са ги видели, наподобява са от спазми.... Ако човек има спазми и другите се пробват да го държат на земята, само че конвулсиите са доста мощни, тогава се появяват синини. Те също по този начин обявиха, че той е имал синина на гърдите - такава, каквато се получава при заобиколен сърдечен масаж ", е разказал още той.

" Така че са се пробвали да го реанимират и той евентуално е умрял от прекъсване на сърцето. Но никой не загатва нищо за аргументите, заради които е получил сърдечен арест ", е допълнил парамедикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР