Тялото и чувствата са взаимно преплетени и свързани. Човешкото тяло

...
Тялото и чувствата са взаимно преплетени и свързани. Човешкото тяло
Коментари Харесай

Ако някъде в тялото ви боли, значи нещо агресивно ви атакува там!

 Тялото и възприятията са взаимно преплетени и свързани. Човешкото тяло има невероятната дарба да се самовъзстановява и саморегулира. Следователно всяко заболяване или признак е неизбежна реакция на организма на съответна обстановка.

Човек  заболява, когато срещне някаква заплаха, която е непозната на нормалното му физическо и психическо положение.

От позиция на медицината, това могат да бъдат вируси, бактерии, гъбични инфекции. В логиката на психиката задействащ механизъм на болесттите са стресови обстановки, психическа контузия, шокови събития и тежки прочувствени разтърсвания. Така заболяването избавя душeвността. Затова не бързайте да премахвате признака, без да прочетете символичното му значение.

Симптомът има вторична изгода, осигурявайки известна сигурност за домакина си. Вероятно всеки знае детския метод за отбягване на контролното – детето се разболява, а още по-добре – ляга с тресчица в навечерието на това събитие. Детето се опасява и също по този начин не е задоволително квалифицирано за това тестване – контролното.

Тялото му чува сигнал за заплаха и работи „ за негово положително “. Не е най-хубавият метод, само че е ефикасен. Всеки признак се основава на спорове сред вътрешно и външно. По-добре е да се разболеете, в сравнение с да се неуспехите на контролното.

Най-интересното е, че вашият организъм има доста сили да се опълчи на нападателните условия на външния свят, само че когато тези събития се повтарят, се получава блокировка под формата на признак. А признакът има кумулативен темперамент.

Заболяването не постоянно се демонстрира незабавно,  от време на време е със закъснение на времето – от шест месеца до една година. Например, през февруари индивидът крепко се е скарал с майка си. А през юли са се появили болки в сърцето. Ето за какво, когато работя със признак, разяснявам събитията от живота и връщам кино лентата обратно.

Не постоянно е допустимо това да се открие незабавно, само че с течение на времето човек ще помни предходната трудност и блокираните усеща.

Ще употребявам също по този начин знанията си по биология на животните, с цел да обясня по-добре естеството на соматичните болести.

В животинския свят има 3 реакции на стрес – експанзия (защита / атака), бягство и западане (обездвижване). Животното изкусно влиза и напуща положението си на ступор и още веднъж възобновява агресивното си държание.

При хората реакцията на обездвижване не протича толкоз бързо и не толкоз леко. Човек може да бъде дотолкоз обзет от боязън и смут, че да не е в положение да работи. Ако тялото е в положение да се върне към реакцията на офанзива или бягство, тогава травматичният опит не настава.

По този метод се образува психосоматично заболяване, когато няма прочувствено разтоварване. Важно е освен да се усеща, само че и да се работи. Човекът избира въздържане или премахване. Следователно напрежението, получено при рисково взаимоотношение, минава в тялото. Тялото поема удара върху себе си, или по-точно – в себе си.

Защо се случва това?

Човек пренебрегва своите прекарвания, обръщайки се към волята или към самоконтрола. И в това е огромната засада. Защото ние не можем да направляваме вегетативната си система. Изпотяване, сърцетуптене, разширени зеници и други такива реакции пораждат случайно.

В резултат това като цел на напрежение и контейнер на усеща излизат на напред във времето нашите органи. Там, където е слабичко, всичко се унищожава. Всеки има своя уязвима система. Органите са податливи на всевъзможни промени и реакции, изключително тези, които не са приключени. В този случай се появява следният признак – метод на примирие с действителността, с която е толкоз мъчно човек да се сблъска.

По този метод, в случай че постоянно боледувате и не можете да разберете повода за вашите болести, тогава имате потребност от психическа помощ при проучване на аргументите за вашето положение. Болестите се случват от липса на опора.

Психологическата помощ е това, което ви е належащо, с цел да възстановите силите си. При всяка контузия или стрес човек изпитва самотност, усеща се пренебрегнат на милостта на ориста. Той би трябвало да откри нужния запас, с цел да излезе от сложна и непоносима обстановка. Защитата на вашето тяло може да бъде върната освен благодарение на признаци, а и благодарение на възобновяване на спряната (замръзнала) сила.

Питър Левин, умел доктор и физиолог, в проучването на психотравмите стигна до извода, че изцелението е плавното придвижване на индивида във вихъра от страсти, инстинкти и рационални мисли. Хармонизирането на тази триада (усещане-чувство -познание) води организма към нужната реакция в отговор на тласък от околната среда.

Автор – Алла Дако

Мистерия: Излъчването от сърцето – по какъв начин нашето схващане въздейства на ДНК

Някои открития в региона на генетиката  дават съображение да се одобри, че генетичните кодове на организма може и да не се намират  в молекулата на ДНК. Когато учените сложили биологична…

Цялата публикация

Защо боледувате тъкмо от тази болест? 9 аргументи, които ще трансформират гледната ви точка!

Заболяване,  с каквато и да е степен на трудност, в действителност има освен физиологични, само че и психически и психосоматични аргументи, които човек мъчно може да разпознае. Или не иска… Дори…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР