Тя твърди, че познава практиките на хотелиерите от Бургаска област

...
Тя твърди, че познава практиките на хотелиерите от Бургаска област
Коментари Харесай

Камериерка: Хотелиерите ни превърнаха в бели робини

Тя твърди, че познава практиките на хотелиерите от Бургаска област до болежка, хиляди пъти е лъгана, евентуално и това лято още веднъж ще бъде излъгана, само че няма различен късмет, тъй като това е единствената ѝ издръжка, заяви телевизия "България он ер ".

Жената поискала да се обърне към тях по този метод и ги приканва да пазят човешкия запас, тъй като скоро нито ще има кой да им работи в хотелите, нито ще има и туристи, тъй като ще бъдат изгонени от некачествения личен състав. Камериерката се обърна към всички хотелиери с думите: "Алчни сте, превърнахте ни в бели робини ".

"Написах това писмо, тъй като съм тотално разочарована от интервютата, на които съм ходила до момента и в бъдеще, които ми предстоят. Когато се уговаряш при започване на сезона за работа предложенията са едни, а когато отидеш действителността е напълно друга ", безапелационна е дамата.

Според шефа на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов няма да има сюрпризирани от информацията, казана от камериерката. "В родния туризъм заплатите са доста ниски, има пренебрежение към личния състав, някои даже не си получават парите изобщо. Има липса на фрагменти и още веднъж тази година туризмът ни ще е в рецесия ", разяснява Драганов.

По думите му чужденците, които идват да работят в България през лятото, съблюдават своя контракт изцяло, тъй като са с интернационалните документи, само че не по този начин стои въпросът с българските служащи.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа " счита, че когато десетилетия се държиш с служащите си с пренебрежение, обикновено е те да се насочват към други работни места. "Не е обикновено българският служащ да се усеща като гастарбайтер в личната си страна. Работодателите не избират непозната работна ръка, само че когато има недостиг на фрагменти - няма по какъв начин. Трябва да има нарастване на заплатите ", приключи Григорова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР