Тя ще използва оставащото време като министър-председател, за да се

...
Тя ще използва оставащото време като министър-председател, за да се
Коментари Харесай

Новината Отекна Като Шокова Вълна В Цял Свят! Край С Тереза Мей!

Тя ще употребява оставащото време като министър-председател, с цел да се концентрира върху своя дневен ред във Англия, сподели по-рано през днешния ден нейна говорителка.

Очаква се идващият водач на Консервативната партия да бъде определен до няколко седмици. Крайният период за подаване на кандидатури за поста изтича в понеделник в 16 часа по Гринуич (19 ч. българско време).

На 10 юни ще се одобряват кандидатури за поста. На 13 юни консервативните законодатели ще проведат няколко кръга гласувания, с цел да понижат броя на претендентите, като всякога ще се гласоподава скрито. Всеки претендент с 16 гласа или по-малко в първия кръг отпада от надпреварата. Ако всички претенденти имат повече от 16 гласа, отпада този с минимум гласове. Във втори кръг на гласоподаване отпада всеки претендент с 32 гласа или по-малко. Ако всички претенденти имат повече от 32 гласа, отпада този с минимум гласове. По-нататъшните гласувания са планувани за 18, 19 и 20 юни и ще продължат, до момента в който останат двама претенденти.

За окончателните двама претенденти гласоподават всички членове на Консервативната партия, като спечелилият се афишира за нов водач. При предходни надпревари за лидерския пост това гласоподаване се извършваше по пощата. Партията сподели, че желае да приключи този стадий в седмицата, която стартира на 22 юли.

Междувременно правосъден състав в лондонския Висш съд през днешния ден отхвърли опита за възбуждане на дело против Борис Джонсън поради неистини за Брекзит, съобщи Ройтерс.

Джонсън е любимец измежду претендентите за правоприемник на Тереза Мей на премиерския пост.

Миналия месец арбитър от съд в Уестминстър се произнесе, че Джонсън би трябвало да се яви пред съда поради обвинявания, че е лъгал за Брекзит като споделил, че Англия ще разполага с спомагателни 350 милиона лири седмично, в случай че е отвън Европейски Съюз.

Адвокатът на Джонсън Ейдриън Дарбишър сподели през днешния ден пред Висшия съд, че опитът за възбуждане на правосъдно гонене против клиента му би трябвало да бъде преустановен, а решението на съда в Уестминстър предишния месец за продължение на правосъдното произвеждане съставлява неверно използване на закона.

Дарбишър сподели, че единственото рационално умозаключение е, че делото е политически стимулирано и по тази причина безпричинно.

Числото 350, изобразено върху пропаганден рейс, беше централна част от акцията в интерес на напускането на Европейски Съюз преди референдума за Брекзит през 2016 година

Опонентите на Джонсън възразяват, че това е било съзнателно заблуждение и 350 стана знак на раздялите в обществото, провокирани от допитването
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР