Twitter възстанови акаунта на американски президент Доналд Тръмп, съобщи собственикът

...
Twitter възстанови акаунта на американски президент Доналд Тръмп, съобщи собственикът
Коментари Харесай

Мъск върна Доналд Тръмп в Twitter

Twitter възвърне акаунта на американски президент Доналд Тръмп, заяви притежателят на компанията Илон Мъск, представен от ДПА. Той организира анкета в обществената медия, в която попита потребителите дали акаунтът на Тръмп би трябвало да бъде възобновен.

Около 15 милиона консуматори се включиха в гласуването, като концепцията бе подкрепена от 51,8% от тях. „ Хората изрекоха позицията си. Акаунтът на Тръмп ще бъде възобновен. Глас национален - глас Божи ”, написа Мъск.

Reinstate former President Trump— Elon Musk (@elonmusk)

Все още не е ясно дали Тръмп ще стартира да употребява Twitter още веднъж тъй като той сътвори своя лична платформа, наречена Truth Social.

По време на гласуването в Twitter Тръмп написа в новата си обществена медия: „ Сега гласувайте с позитивизъм, само че не се тормозете, ние не отиваме на никое място. Truth Social е нещо особено ”.

Акаунтът на Тръмп в Twitter беше блокиран през януари 2021 година, два дни откакто негови поддръжници щурмуваха постройката на Капитолия в Съединени американски щати и прекъснаха взаимно съвещание на Конгреса. При конфликтите починаха пет души.

Във вторник той разгласи, че ще се опита да се завърне на Белия дом и ще се кандидатира за идните президентски избори, които ще се състоят през 2024 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР