- Твърденията, че Европейският съюз предприема стъпки за въвеждане на

...
- Твърденията, че Европейският съюз предприема стъпки за въвеждане на
Коментари Харесай

ЕС подготвя задължителна ваксинация срещу COVID-19? Невярно!

- Твърденията, че Европейският съюз подхваща стъпки за въвеждане на наложителна имунизация против COVID-19, са погрешни.

- Документът, употребен като „ доказателство “ за сходни проекти, е на друга организация – Съвета на Европа.

- Резолюцията на Съвета на Европа съдържа единствено рекомендации за етичното използване на имунизациите и акцентира незадължителния им темперамент.

Еднотипно известие, което твърди, че Европейският съюз възнамерява въвеждането на наложителна имунизация против ковид, се популяризира интензивно в обществените мрежи и в мнения под медийни изявления. В текста са смесени разнообразни интернационалните организации и разнообразни документи, с цел да се внуши, че след 30 юни 2022 година от Европейски Съюз ни „ лишават от всички свободи “.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/rez.png " border= " 0 " alt= " " width= " 685 " height= " 1080 " />
Европейският съвет и Съветът на Европа не са едно и също
„ Европейският съвет промени Резолюция 2361 и към този момент не възразява против наложителната имунизация “, написа в обявата. В това изказване се съдържат две лъжи – първата е, че става дума за решение на Европейския съвет, а втората – че с смяна в документа се дава опция за въвеждане на наложителна имунизация.

е призната през януари 2021 година от Парламентарната асамблея на и Съветът на Европа са напълно разнообразни структури. Европейският съвет е институция на Европейския съюз – форматът, в който заседават държавните и държавните ръководители на 27-те страните членки. Съветът на Европа е политическа интернационална организация, която включва 46 страни членки.

Резолюциите на Съвета на Европа нямат наложителен темперамент. Те не са обвързани със законодателната активност на Европейски Съюз.

Объркването в обявата във фейсбук се укрепва от прикачената фотография, на която се вижда постройката на (друга институция на ЕС) в Страсбург.
Резолюцията не предлага наложителна имунизация
Резолюция 2361 на Съвета на Европа съдържа рекомендации по отношение на етичните, правните и практическите аспекти на доброволното използване на имунизациите срещу COVID-19.

Документът не планува въвеждането на наложителна имунизация против COVID-19. Напротив, в точка 7.3.1. от Резолюцията е записано, че имунизацията не е наложителна и никой жител няма да бъде подлаган на политически или публичен напън да се имунизира против ковид, в случай че няма предпочитание за това.

В обявата във Facebook се твърди, че текстът на Резолюция 2361 е променен и към този момент не съдържа несъгласие против наложителната имунизация. В реалност сходна смяна в документа не е правена и настоящият текст още дефинира имунизирането срещу ковид като незадължително.
Коронавирус документите не значат наложително имунизиране
Що се отнася до, те са въведени по силата на на Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз, който изтича на 30 юни 2022 година Поради тази причина е препоръчано удължение на действието на регламента с още една година. Целта е свободното напредване на жителите на Европейски Съюз да бъде обезпечено и отсега нататък, без значение от развиването на пандемията. Предложението е подкрепено от и. Решението за удължение само ще продължи годното сега условие за Коронавирус документ при пътешестване (ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест за коронавирус) и няма да направи имунизацията срещу ковид наложителна за жителите на Европейски Съюз.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/скалата.png " border= " 0 " alt= " " width= " 680 " height= " 991 " />

В посочения в обявата на фотографията линк се отваря точно известието на уеб страницата на Европейската комисия за предлагането за удължение на периода на регламента, единствено че на холандски език. Точното наличие може да видите на фотографията по-долу:

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/удължаване.png " border= " 0 " alt= " " width= " 680 " height= " 295 " />

Нито резолюцията на Съвета на Европа, нито регламентът на Европейски Съюз не плануват въвеждане на наложителна имунизация. Нищо в тези документи не приказва за налагане на цифрова валута, цифрова идентификация и банкомати с QR код, нито за обезценяването на парите в брой, отнемането на физическата цялост на жителите и прочие

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/резо.png " border= " 0 " alt= " " width= " 680 " height= " 535 " />

Текстът в цитираните фейсбук изявления е безусловно преведен от материал на британски език в уеб страницата „ Global Research “ от 1 април 2022 година Авторът на текста показва, че информацията е изпратена до него в имейл от „ доста благонадежден източник “, който обаче не се цитира. След като „ Ройтерс “ изказванията за наложителната имунизация, „ Global Research “ трансформира публикацията и признава публикуването на погрешна информация.

Сайтът „ Global Research “ принадлежи на неправителствената организация „ Център за проучване на глобализацията “, основана в Канада. От основаването си през 2001 година организацията популяризира тайни теории по тематики като терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година, световното стопляне и имунизациите. В собствен от 2020 година Държавният департамент на Съединени американски щати дефинира „ Global Research “ като систематичен пропагандатор на кремълска агитация.
Проверено:
Твърденията, че Европейският съюз подхваща стъпки към въвеждане на наложителна имунизация против ковид, са погрешни. Удължаването на периода на регламента за цифровия Коронавирус документ не трансформира изискванията за приемането му и не прави имунизирането наложително. Резолюция 2361 е документ на друга организация - Съвета на Европа, който акцентира незадължителния темперамент на имунизациите.

Всички материали от могат да бъдат препубликувани свободно. Задължително е посочването на източника и името на създателя, както и слагане на линк към обявата.

Публикацията е основана с поддръжката на Европейския съюз. Отговорността за наличието е напълно на Factcheck.bg.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР