Турция заяви, че дарените на Украйна от Великобритания миночистачи няма

...
Турция заяви, че дарените на Украйна от Великобритания миночистачи няма
Коментари Харесай

Турция няма да допусне британски миночистачи за Украйна в Черно море

Турция съобщи, че дарените на Украйна от Англия миночистачи няма да могат да преминат през проливите в Черно море. Това съобщи на 2 януари Центърът за битка с дезинформацията към администрацията на президента на Турция.

„ Твърдението на някои медии, че „ разрушителите, дарени на Украйна от Англия, са получили позволение да преминат през турските проливи в Черно море “, не дава отговор на истината “, се споделя в отчета.

Ведомството отбелязва, че Анкара квалифицира така наречен „ специфична военна интервенция “ на Русия против Украйна като война и в сходство с член 19 от Конвенцията от Монтрьо затвори проливите за военни кораби на воюващите страни.

„ Турция, която ползва Конвенцията от Монтрьо независимо и правилно от 1936 година насам, резервира своята непоколебима решителност и кардинална позиция по време на тази война за попречване на ескалацията на напрежението в Черно море “, се споделя в изказване на Центъра.

Турската страна акцентира, че е уведомила съдружниците от НАТО, че е невероятно прекосяването на миночистачи, трансферирани в Украйна, до момента в който войната продължава.

Миночистачи Sandown - какво се знае

Минотърсачите клас Sandown са английска разработка. Планира се корабите да бъдат изтеглени от Кралския флот през 2020-те години. Първият транспортен съд влезе в употреба през 1989 г. Великобритания реши да трансферира два кораба в Украйна. Sandown може да служи за две цели: търсене и заличаване на мини с отдалечено ръководени транспортни средства и наблюдаване в морето.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР