Турция започна производството на националния автомобил, чийто прототип беше представен

...
Турция започна производството на националния автомобил, чийто прототип беше представен
Коментари Харесай

В Турция започна производството на националния електромобил

Турция стартира производството на националния автомобил, чийто първообраз беше показан от президента Реджеп Ердоган още през 2019 година Първите екземпляри от електрическия автомобил на турската марка TOGG слязоха от поточната линия на новопостроения цех в Гемлик, ситуиран южно от Истанбул. За сполучливата сглобка на първите екземпляри, в хода на която са били тествани индустриалните процеси, заяви генералният шеф на марката Гюркан Каракаш.

Според проекта на TOGG, производството ще бъде изцяло открито до началото на ноември и "затворено " в този тип. А в края на първото тримесечие на идната година е плануван пазарният дебют: пръв в продажба ще влезе електрическият кросоувър. Преди това той ще би трябвало да премине сертификационни проби за сходство с европейските стандарти, защото колата се възнамерява да се продава и отвън Турция.

TOGG сподели първия първообраз на кросоувъра, наименуван „ Erdoganomobile “, още през 2019 година През 2021 година компанията направи крачка към серийно сглобяване, а през същата година младата марка патентова втори модел в Европейския съюз - електрически седан.

Повече по тематиката TOGG и електрическа подвижност четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР