Турция връща смъртното наказание заради горските пожари, разкри в. Хюриет. Медията

...
Турция връща смъртното наказание заради горските пожари, разкри в. Хюриет.
Медията
Коментари Харесай

Турция връща смъртното наказание заради горските пожари

Турция връща смъртното наказване поради горските пожари, разкри в. " Хюриет ".

Медията цитира правосъдния министър Бекир Боздаг.

Самият президент Реджеп Ердоган повдигна въпроса за връщане на смъртното наказване поради съзнателно причиняване на горски пожари.

През далечната 2004 година Ердоган анулира смъртното наказване.

След горските пожари, които унищожиха 4 500 хектара на егейското крайбрежие обаче, турският държавен глава прикани за по-тежко наказване. За пожарите е арестуван обвинен, който е признал, че е виновен за разпалването на огъня край курорта Мармарис.
 Турция се бори с горски пожар край Мармарис
Турция се бори с горски пожар край Мармарис

Борбата с огъня продължава трети ден

Властите оповестиха, че пламъците са овладени.

Повече от 2500 пожарникари, подкрепени от самолети и хеликоптери, хвърлящи вода, бяха изпратени да се борят с огъня, който избухна във вторник в региона на Бордубет, покрай Мармарис на брега на Егейско море. Огънят, раздухван от ветровете, се популяризира бързо.

Пожари бушуват на три места към Бордубет, само че на четвърто място към този момент са сложени под надзор, съгласно офиса на кмета на община Мугла, който включва Мармарис. Повече от 2800 хектара гори евентуално са били овъглени , обявиха оттова, базирайки се на неофициални данни.

Властите са евакуирали близо 275 души от региона като защитна мярка, съгласно община Мугла.

Общо 27 водни хеликоптера, 14 самолета и 2600 души личен състав са ангажирани в напъните за преодоляване на огъня, сподели министърът на горите Вахит Кириши пред кореспонденти късно в сряда.

Прокуратурата проверява какво е предзвикало пожара, в това число опцията за тенденциозен палеж и по неволя боравене с огън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР