Турция вижда, че Европейският съюз иска да създаде по-добро сътрудничество

...
Турция вижда, че Европейският съюз иска да създаде по-добро сътрудничество
Коментари Харесай

Чавушоглу: ЕС трябва да спазва обещанията си по договора за миграцията

Турция вижда, че Европейският съюз желае да сътвори по-добро съдействие със страната по отношение на миграцията, само че би трябвало да съблюдава обещанията си. Това акцентира турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предава Anadolu Agnecy, представена от " Фокус ".

Съответното той съобщи пред публицисти в столицата Анкара, след срещата си с представителите от Европейския съюз, в това число федералния министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер и европейския комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос.

„ Казахме, че миграцията е филантропичен въпрос и нашето съдействие би трябвало да продължи. Също по този начин представихме нашите упования от Европейски Съюз “, съобщи той.

Срещата е била ползотворна, като основната полемика е била за миграцията и връзките сред Турция и Европейски Съюз, удостовери Чавушоглу.

Той акцентира на това по какъв начин Турция ползва условията от съглашението за миграцията от 2016 година с Европейски Съюз и повтори, че Анкара чака от Брюксел да направи същото.

Според договорката, Европейски Съюз освен има отговорности във връзка с въпросите с миграцията, само че също по този начин би трябвало да обърне внимание на обещанията си по приемането на страната в Общността, Митническия съюз и либерализирането на визите за турските жители.

Чавушоглу подлага на критика забележките на френския президент Еманюел Макрон за политиката на Турция във връзка с миграцията.

„ Вместо да насочваме такива обвинявания, би трябвало да се фокусираме върху решаването на казуса “, съобщи той.

Според договорката от март 2016 година сред Турция и Европейски Съюз, Анкара би трябвало да получи 6 милиарда евро финансова поддръжка, с които да усъвършенства изискванията за живот на сирийските бежнаци в страната, само че до юли 2019 година са получени малко повече от 2 милиарда евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР