Турция смята, че обменянето на информация между саудитски и турски

...
Турция смята, че обменянето на информация между саудитски и турски
Коментари Харесай

Чавушоглу: Размяната на сведения между саудитски и турски прокурори е полезна

Турция счита, че обменянето на информация сред саудитски и турски прокурори по отношение на следствието на убийството на журналиста Джамал Кашоги е потребно, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от Ройтерс.

Чавушоглу добави, че съдействието би трябвало да продължи. Той уточни, че Саудитска Арабия е предложила основният й прокурор да посети Турция. Чавушоглу прикани кралството да завърши следствието на убийството колкото е допустимо по-скоро, предава Българска телеграфна агенция.

Турската полиция към този момент не е съумяла да открие тялото на саудитския публицист, сподели още Чавушоглу на конференция в Истанбул, осведоми ТАСС.

Главният прокурор на Саудитска Арабия Сауд ал Муаджи беседва през днешния ден с истанбулския основен прокурор Ирфан Фидан в истанбулската Съдебна палата. Срещата продължи час и 15 минути, осведоми турската телевизия НТВ.

Журналистът Джамал Кашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, е бил погубен при посещаване в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР