Турция скоро ще влезе в списъка на десетте най-силни икономики

...
Турция скоро ще влезе в списъка на десетте най-силни икономики
Коментари Харесай

Ердоган: Турция скоро ще влезе в списъка на десетте най-силни икономики в света

Турция скоро ще влезе в листата на десетте най-силни стопански системи в света, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии.

Растежът на Брутният вътрешен продукт на Турция в края на 2021 година ще бъде двуцифрен, уточни нощес Ердоган, който приказва в южния турски град Газиантеп.

Президентът окачестви страната си като " изгряващата звезда на 21-и век ".

Когато дойдохме на власт запасите на централната банка възлизаха на едвам 27,5 милиарда $, а дългът ни към МВФ възлизаше на 23,5 милиарда $. Днес към този момент приказваме за 120 милиарда $ запаси на централната банка и липса на отговорности към МВФ, сподели турският водач.

Ердоган заяви, че тази година турският експорт е възлязъл на рекордните 221 милиарда $.

Икономиката се развива, загубите в туристическия отрасъл значително бяха преодолени. Без подозрение 2022 ще бъде още по-успешна за туристическата промишленост, сподели турският водач.

Турският президент уточни още, че " някои кръгове са недоволни от развиването на Турция ", като напомни и наскорошните промени в курса на националната валута на Турция.

Страната се сблъска с невиждани опити за операция на валутния пазар, само че управляващите бързо позволиха този проблем, сподели Ердоган.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР