Турция ще построи трета ядрена електроцентрала. Това обяви президентът Реджеп

...
Турция ще построи трета ядрена електроцентрала. Това обяви президентът Реджеп
Коментари Харесай

Турция ще строи трета атомна електроцнтрала

Турция ще построи трета нуклеарна електроцентрала. Това разгласи президентът Реджеп Ердоган, съобщи Анадолската организация.

По време на директна линия, на която отговаряше на въпроси на турски младежи, заложени в обществените мрежи, президентът съобщи, че Турция ще построи лична АЕЦ след нуклеарната електроцентрала " Аккую ", която се строи от Русия.

" Аккую " ще отговори на 10% от енергийните ни потребности ", сподели Ердоган. Той добави, че за още 10% ще отговори втората АЕЦ, която ще бъде ситуирана в Синоп.

" Ще имаме опция за още повече от това с трета централа ", сподели турският президент.

Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин откриха строителството на АЕЦ " Аккую " на гала в Анкара при започване на април. Централата се намира в южната турска провинция Мерсин и ще бъде с четири нуклеарни реактора с обща мощ 1200 мегавата. Тя се строи от съветската държавна компания " Росатом ".

Отделно, както разгласи Ердоган, първият турски автомобил би трябвало да добави 50 милиарда евро към брутния вътрешен артикул на страната.

" Ще забележим тези домашни и национални транспортни средства в нашата страна през 2022 година, а също по този начин ще ги изнасяме и на международния пазар ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР