Турция ще покаже след броени дни прототип на първия автомобил,

...
Турция ще покаже след броени дни прототип на първия автомобил,
Коментари Харесай

Ердоган тества първия турски автомобил

Турция ще покаже след броени дни първообраз на първия автомобил, напълно локално произвеждане, написа в. " Сабах ", представен от БГНЕС. Това ще бъде изцяло електрически състезателен автомобил.
Дизайнът на първия турски модел е изработен от световноизвестната италианска компания за планиране на спортни коли „ Пининфарина “.
Очаква се президентът Реджеп Тайип Ердоган да направи първия тест-драйв на локалния автомобил, чийто първообраз ще бъде показан за първи път пред турската общност в гала, която ще се организира в идващите дни.
Ердоган ще направи пробното шофиране над моста Осман Гази - незабравим пътен мост над Мраморно море в Турция, като би трябвало да разкрие и името на автомобила.
Главният изпълнителен шеф на турската автомобилна група TOGG, образувана от петте най-големи турски индустриалци - разработчици на първия автомобил, създаден в страната съобщи, че те са създали план, който изцяло ще отстрани потребността от навигационни устройства в колата, като употребяват технология за изображения с добавена действителност вследствие на взаимната им работа с локална стартъп компания.
Времето за зареждане на първия локален модел лишава към 10 часа в естествени домашни електроусловия, до момента в който в социална зарядна станция това време ще бъде понижено до единствено половин час.
TOGG има за цел да стартира всеобщо произвеждане през 2021 година и да пусне домашния автомобил през първата половина на 2022 година Първият автомобил, който ще бъде пуснат на пазара, ще бъде напълно електрическият C-SUV. В проектите се показва, че до 2030 година ще бъдат в произвеждане до пет модела.
Проектът, чиито права върху интелектуална и индустриална благосъстоятелност ще бъдат напълно притежавани от Турция, се чака да способства до 50 милиарда евро за турската стопанска система и да сътвори директна и непряка претовареност за към 20 000 души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР