Турция прекрати преминаването на нейна територия на шофьори на камиони,

...
Турция прекрати преминаването на нейна територия на шофьори на камиони,
Коментари Харесай

Турция спря влизането на камиони откъм България

Турция приключи прекосяването на нейна територия на водачи на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Турция не пуска на своя територия чужди жители също и с леки коли, микробуси и рейсове. Преминават само турски жители. В противоположна посока - към България, се пропущат български жители и на трите пункта на българо-турската граница.

Българска национална телевизия заяви, че на десетки български камиони е отказано да преминат към Турция през границата край Свиленград, а ТИР-овете са връщани назад на наша територия с претекста, че би трябвало да прекарат 14-дневна карантина.

Петко Ангелов, притежател на транспортна компания, изясни, че над 100 камиона стоят на границата и никой не оповестява на шофьорите защо. Те оферират, освен това състояние, министър председателят също да промени заповедта си и турските превозвачи също да стоят 14 дни в карантина.

Йордан Арабаджиев, шеф на Съюза на интернационалните превозвачи изясни, че карантината е за лидера, за индивида, а не за товара. От 7-8 дни има проблем всеки ден със спрени коли. Последните два дни казусът е добил напълно нов размер . От нощес съвсем всички коли се стопират и не могат да преминат към Турция, което ще сътвори голям проблем на българския транспортен бизнес.

Иначе на всимки останали граници на България трафикът е естествен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР