Турция получава все повече критики заради големия брой танкери, които

...
Турция получава все повече критики заради големия брой танкери, които
Коментари Харесай

Западът обвини Турция за блокираните танкери

Турция получава от ден на ден рецензии поради огромния брой танкери, които чакат да преминат през някои от проливите й. Местните управляващи изискват нова документи, която да подсигурява, че петролът, който е транспортиран от танкерите, е бил закупен на цена, която не надвишава 60 $ за барел.

В понеделник в действие влезе решение на Европейския съюз, Съединени американски щати и страните от Г-7, съгласно което застрахователни компании и танкери не могат да обслужват съветски нефт, при положение, че той се продава на цени над 60 $ за барел. Това е и повода управляващите в Анкара да са толкоз взискателни към документите на корабите, които транспортират суровината.

Мярката обаче е мотив за рецензии, тъй като съгласно публични лица, говорили пред Financial Times, по-голямата част от танкерите са натоварени с казахстански нефт. В момента най-малко 22 кораба чакат опцията да преминат през един от двата турски пролива.
Реклама
" Изглежда, че всички като се изключи един от към 20-те натоварени танкера със недопечен нефт, чакащи да прекосят проливите, транспортират казахстански нефт ", сподели един западен чиновник, осведомен с разпоредбите за тавана на цените, пред Financial Times. " Тези товари няма да бъдат обект на ценовата горна граница при никакъв сюжет и не би трябвало да има смяна в положението на тяхната застраховка от казахстанските колета през предходните седмици или месеци ", прибавя той.

Казахстанският нефт се добива от компании като Chevron и ExxonMobil, като по-късно бива превозен до Русия посредством тръбопроводи. След като стигне съветските крайбрежия на Черно море, той се товари на танкери, които се насочват към Средиземно море. Той не е обект на наказания от Запада, като това прави прекъсването на танкерите, които го транспортират, необяснимо за анализатори.

Турция съобщи, че таванът на цените на Г-7 е нараснал рисковете от незастраховани кораби в нейните води. Това е повода Анкара да изиска всички танкери със недопечен нефт, които минават турските проливи, да потвърдят, че имат годна застраховка за покриване на произшествия като петролни разливи и конфликти.

Това условие обаче основава проблем, тъй като това не е част от практиката на Международната група от P&I клубове, която обезпечава застраховка за предварителна защита и обезщетение на 90% от промишлеността. Говорител на организацията съобщи, че действително турските управляващи изискват гарантиране на покритие, даже в случай че се окаже, че корабът е нарушил глобите, което няма по какъв начин да се случи.
Реклама
Според източниците на FT условието за спомагателни гаранции е ненужно, като въпросът дали петролът е казахстански или съветски даже няма значение. " Политиката за ограничаване на цените не изисква корабите да търсят неповторими застрахователни гаранции за всяко настрана пътешестване, както се изисква от правилото на Турция. Тези разстройства са резултат от ръководството на Турция, а не от политиката на тавана на цените ", сподели служителят, участващ във вземането на решението за таван на цените.

За да бъде позволен казусът, държавното управление в Анкара към този момент е в диалози с редица западни страни. Заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо разиска въпроса със заместник-външния министър на Турция Седат Онал в сряда. " Двете публични лица подчертаха общия си интерес да поддържат световните енергийни пазари добре снабдени посредством основаване на елементарен режим на сходство, който би разрешил директното прекосяване на нефт по море през турските проливи ", се споделя в изказване на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Министерството на финансите на Обединеното кралство във вторник съобщи, че Англия, Съединени американски щати и Европейски Съюз работят в тясно съдействие с турските управляващи, с цел да реализиран решение. " Няма причина на корабите да бъде отхвърлен достъп до протока на Босфора заради опасения за околната среда или здравето и сигурността ", се споделя в него.
Свързани публикации Таванът на цените на съветския нефт докара до тапи към Турция 6 декември 2022, 14:07 Таванът на цените на петрола може да промени пазара 4 декември 2022, 13:05 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР