Турция подаде оплакване пред Световната търговска организация срещу американските мита

...
Турция подаде оплакване пред Световната търговска организация срещу американските мита
Коментари Харесай

Турция с оплакване в Световната търговска организация срещу американските мита

Турция подаде недоволство пред Световната комерсиална организация против американските мита върху вноса на метали. Президентът Тръмп усили митата върху турския импорт на стомана и алуминий поради отхвърли на Анкара да освободи американския свещеник Андрю Брънсън, упрекнат в тероризъм.


Анкара упреква Вашингтон в нарушение разпоредбите на свободната търговия. Процедурата на Световната комерсиална организация планува договаряния като първа стъпка и период от 60 дни за намиране на компромис, само че може да докара и до неоправдателно решение.

Междувременно в особено изявление за организация Ройтерс американският президент разгласи няма да направи никакви отстъпки за Турция, с цел да издейства освобождението на арестувания свещеник. " Турция трябваше да го освободи доста по-рано и според мен, Турция се държа доста много неприятно. Няма да стоим със скръстени ръце. Не могат да държат наши хора " акцентира Тръмп пред Ройтерс. На въпрос дали митата могат да навредят на други стопански системи в Европа, американският президент отвръща - " Изобщо не ме интересува. Така е вярно да се постъпи. "

Доналд Тръмп е считал, че има договорка с турския президент, когато убедил Израел да освободи арестувана турска гражданка и мислел, че по-късно в подмяна Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън. Израел удостовери, че президентът Тръмп е настоял за освобождението на Ебру Йозкан и тя беше депортирана в Турция на 15 юли. Анкара обаче отхвърля да е обещавала стартирането на пастора в подмяна.

След като Андрю Брънсън не беше освободен, Доналд Тръмп усили митата за внасяни от Турция артикули от стомана и алуминий надлежно до 50% и 20%. Анкара отвърна с повишение митата на американски артикули като коли, алкохол и цигари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР