Турция откри огромно находище на природен газ в Черно море

...
Турция откри огромно находище на природен газ в Черно море
Коментари Харесай

Турция откри огромни запаси от природен газ в Черно море

Турция откри голямо находище на природен газ в Черно море – залежите в него са 320 милиарда куб. метра. " Турция направи най-голямото изобретение на природен газ в Черно море ", разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган в изказване в двореца Долмабахче в Истанбул.

Откритието, което е най-голямото в историята на турската страна, е дело на нейния транспортен съд за сондиране на петрол и газ " Фатих " по време на сондажната му задача през юли, предава Анадолската осведомителна организация.

Плавателният съд е направил сондажни действия в регион, където изследванията от дълго време са били прекъснати. Но точно при тях корабът е разкрил няколко залежи с " положително качество ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Турция откри нови 200 млн. куб. метра природен газ в Одринск...

Едното е в сектора " Дунав-1 ", който се намира във вътрешните териториални води на Турция наоколо до румънските и българските морски граници. Според турски медии Румъния и България дълги години създават петрол и газ в този регион. Другото находище е намерено наоколо до Лозенград (Къркларели).

Ердоган съобщи, че " новооткритите ресурси са единствено част от по-голям запас ", а страната " ще продължи да открива още в близко бъдеще. " Турция има за цел да достави открития газ за публично прилагане през 2023 година

По-рано турските медии цитираха думи на Ердоган, че наближава " нова епоха " за Турция и че скоро ще заяви " доста положителни вести за страната ", напомня БГНЕС.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР