Турция остана без изтребители F-35 Lightning II, затова ще удължи

...
Турция остана без изтребители F-35 Lightning II, затова ще удължи
Коментари Харесай

Турция удължава службата на изтребителите F-16

Турция остана без изтребители F-35 Lightning II, по тази причина ще удължи периода за употреба на изтребителите F-16. Порталът defensenews.com заяви, че Анкара започва стратегия за удължение на периода на работа на наличните самолети заради неспособност за тяхната подмяна в близка вероятност.
Според Исмаил Демир , началник на Управлението за отбранителна индустрия, комплексната стратегия за рационализация ще включва някои доработки, възобновяване, подмяна и увеличаване на крилата: „ За всеки от самолетите ще трябват от 1200 до 1500 детайла. ” Това ще разреши летателният запас да бъде продължен от 8000 да 12 000 часа.
Подизпълнител ще бъде компанията Turkish Aerospace Industries (TAI). Тази държавна компания от 1987 година до 2012 година сглоби в авиозавода в Мюртед 270 броя F-16 с извънредно положително качество.
TAI в този момент прави за турските Военновъздушни сили 30 нови изтребителя F-16 Block 50+ и възнамерява да модернизира над 160 настоящи F-16 Block 30/40/50.
Турция има намерение да построи личен изтребител 5-о потомство TF-X, който към момента съществува единствено на макет и чертежи, по тази причина неговите механически характерности не са известни. Военните имат намерение през 2023 година да изкарат TF-X „ от хангара ”.
От предходни изявления е известно, че перспективният турски изтребител външно ще е подобен с американския F-22 Raptor, ще бъде с два мотора и ще има вътрешни браншове за въоръжението. Разработката към този момент е спирана от липса на подобаващи мотори – Русия и Съединени американски щати съвсем несъмнено няма да ги дават.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР