Турция очаква раздвижване в отношенията с Европейския съюз след срещата

...
Турция очаква раздвижване в отношенията с Европейския съюз след срещата
Коментари Харесай

Турция обяви очакванията си за срещата във Варна

Турция чака оживление в връзките с Европейския съюз след срещата на 26 март във Варна с водачи на Европейски Съюз. Това заяви представителят на турското външно министерство Хами Аксой, представен от Българска телеграфна агенция.

Той сподели още, че " Европейски Съюз би трябвало да прояви по-конструктивен метод в теста за доверие ", като акцентира също, че Анкара чака от съюза да извърши отговорностите си към турската страна.

Аксой уточни, че съответните упования са за актуализация на митнически съюз, либерализация на визовите пътувания на турските жители в европейските страни и по-бързо напредване на финансовата помощ за сирийските бежанци.

Най-важната поръчка на турската страна е превъзмогване на " запушването " в договарянията с Европейски Съюз заради политически и изкуствени спънки, добави представителят на турското външно министерство.

Според Хами Аксой „ Европейски Съюз се отнася лицемерно към настояванията на Анкара ”. Той засяга случая със Салех Муслим. Турция искаше той да й бъде предаден в качеството му на виновен функционер на Партия на демократичния съюз/Кюрдска работническа партия, само че Чехия отхвърли, напомня Българска телеграфна агенция.

" Турция продължава от близко да следи дейностите на Салех Муслим. Настояваме Европейски Съюз да остави лицемерното държание и да извърши нашите претенции ", сподели Аксой.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР