Турция обвини днес Франция, че засилва напрежението в Източно Средиземно

...
Турция обвини днес Франция, че засилва напрежението в Източно Средиземно
Коментари Харесай

Турция обвини Франция, че засилва напрежението в Източно Средиземно море

Турция упрекна през днешния ден Франция, че ускорява напрежението в Източно Средиземно море, където Анкара и Атина спорят за правата за осъществяване на сондажи за въглеводороди, съобщи Асошиейтед прес.

Обвиненията бяха отправени в миг, когато министрите на външните работи на Европейски Съюз се събират в Берлин в изпитание да попречат на задълбочаване на рецесията сред членката на Европейски Съюз Гърция и нейната съседка. Министрите се чака да обсъдят вероятни наказания и други механизми, които биха могли да убедят Турция да смекчи настояването си за осъществяване на сондажи в противоречиви води на Източно Средиземно море.

Турският министър на защитата Хулуси Акар насочи от Анкара рецензии към Франция, която ще се причисли към Италия, Гърция и Кипър за тридневни военновъздушни и военноморски учения край източносредиземноморския остров, и съобщи, че Турция няма да бъде отказана посредством проява на мощ.

" Да смяташ, че би било допустимо да отклониш интервенции на Турските въоръжени сили с учения и други сходни дейности не е нищо повече от една заблуда ", сподели той в изявление за Анадолската организация.

Говорителят на турското външно министерство Хами Аксой упрекна на собствен ред Турция, че разполага бойни самолети на остров Кипър " под предлог ", че организира учения. Аксой акцентира, че ученията опонират на съглашения, реализирани през 1960 година

" Франция, която не е поръчител на о. Кипър, с това свое отношение предизвиква рисково дуета на кипърските гърци и Гърция, които са виновни за настоящето напрежение в Източно Средиземно море, да ускоряват още повече ескалацията ", съобщи Аксой.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР