Турция няма да изостави руската система за противоракетна отбрана С-400

...
Турция няма да изостави руската система за противоракетна отбрана С-400
Коментари Харесай

Турция няма да се откаже от С-400 въпреки санкциите на САЩ

Турция няма да изостави съветската система за противоракетна защита С-400 поради американските наказания и ще предприеме реципрочни стъпки, откакто направи оценка на обстановката, съобщи външният министър Мевлют Чавушоглу, представен от в. „ Сабах “.
Чавушоглу сподели в излъчено онлайн изказване, че решението за наказания на Съединени американски щати е юридически и политически неправилно и съставлява офанзива и други страни.
 Босът на турската мафия заплашва опозицията в страната Босът на турската мафия заплашва опозицията в страната
Босът на турската мафия Алааттин Чакъджи още веднъж се нахвърлил със закани към основната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) на...
Според турския външен министър връзките сред Анкара и Вашингтон могат да се възстановяват, в случай че Съединени американски щати отговорят на упованията на Турция.
Той акцентира, че решението за глоба е неверна стъпка както от юридическа, по този начин и от политическа позиция.
По отношение на връзките на Турция с новоизбрания Джо Байдън, Чавушоглу сподели, че той и президентът Реджеп Тайип Ердоган го познават доста добре, доколкото преди са се срещали с него по време на администрацията на Обама.
" Той знае упованията на Турция от Съединени американски щати във връзка с ФЕТО [организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, който живее в Щатите]. Можем да възстановяваме връзките, в случай че Съединени американски щати желаят да го създадат, само че това зависи от тях за Гюленистката терористична група, ОЗН/ПКК ", сподели Чавушоглу.
 Ердоган: Санкциите на Съединени американски щати са офанзива против суверенитета на Турция Ердоган: Санкциите на Съединени американски щати са офанзива против суверенитета на Турция
Турция се надява да обърне нова страница в връзките си с Европейския съюз. Това е заявил турският президент Реджеп Ердоган в тел...
В понеделник Съединени американски щати постановиха наказания на Турция поради закупуването на съветската система за противоракетна защита С-400.
Санкциите, попадащи в границите на Закона за противопоставяне на американските съперници посредством наказания (CAATSA), са ориентирани към управлението на турската отбранителната индустрия (SSB), по-конкретно против шефа Исмаил Демир и трима други чиновници.
През април 2017 година, когато продължителните старания за закупуване на система за Противовъздушна отбрана от Съединени американски щати се оказаха безрезултатни, Турция подписа контракт с Русия за придобиване на щита С-400, напомня „ Сабах “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР