Турция не е пазач на входа на Европейския съюз или

...
Турция не е пазач на входа на Европейския съюз или
Коментари Харесай

Турция: Не сме бежанският лагер на Европа

Турция не е надзирател на входа на Европейския съюз или негов лагер за мигранти. Това съобщи представителят на турското министерство на външните работи Хами Аксой в отговор на изказване за миграцията на представител на Европейски Съюз, заяви " Дейли сабах ".

Според Аксой изказването на Маргаритис Схинас, заместник-председател на Европейска комисия от гръцки генезис, отговарящ за Утвърждаване на европейския метод на живот, прилича повече реториката на член на гръцкото държавно управление, в сравнение с представител на Европейски Съюз. Схинас съобщи във вторник, че събитията на гръцко-турската граница са посочили, че Анкара не е способна да прокара политическите си цели, като употребява бежанците.

По думите му няма подозрение, че Европа се нуждае от Турция в ръководството на въпросите, отнасящи се до миграцията и бежанските потоци. Той прикани обаче за солидна основа за съдействие с взаимни задължения, които ще бъдат зачитани и от двете страни. По думите на Хами Аксой отбраната на външните граници на Европейски Съюз, като се подценяват човешките права и правата на търсещите леговище, значи отказване на основополагащите контракти на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР