Турция има право да се защити от терористични атаки, заяви

...
Турция има право да се защити от терористични атаки, заяви
Коментари Харесай

Швеция: Турция има право да се защити от терористични атаки

Турция има право да се отбрани от терористични офанзиви, съобщи шведският министър председател Улф Кристершон, заяви Анадолската организация.

 

В отговор на въпрос в Народното събрание от говорителката на Зелената партия Марта Стеневи, Кристершон сподели, че би трябвало да се признае, че Турция е страна, която е била подложена на терористични офанзиви и има право да се отбрани от тероризма.

 

Той съобщи, че останалият свят има съображение да регистрира, че терористичните офанзиви, които удариха Турция, са също толкоз зловредни за Турция, колкото други терористични офанзиви, които засягат други страни. Кристершон акцентира, че Швеция не би трябвало да бъде място, където хора, които по разнообразни способи вземат участие и финансират тероризма или обвързваните с него действия, намират леговище.

 

В неделя Турция започва интервенция " Лапа-Меч ", трансгранична въздушна акция против Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), които Анкара преглежда като отклонение на ПКК. Въздушната интервенция идва в отговор на терористичната офанзива на оживения бул. " Истиклял " в Истанбул, при която бяха убити шест души, а 81 бяха ранени. Турция показва запаси към кандидатурите на Швеция и Финландия за участие в НАТО с аргумента, че двете страни дават леговище на лица, свързани с терористична активност на територията на Турция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР