Турция е отказала да приеме десетина камиона с отпадък от

...
Турция е отказала да приеме десетина камиона с отпадък от
Коментари Харесай

Турция спря на границата отпадък от България и други страни

Турция е отказала да одобри десетина камиона с боклук от три страни, измежду които и България, стана ясно през днешния ден от известие на нашето екоминистерство. Според Министерство на околната среда и водите боклукът е пластмасов. Турските управляващи счели, че отпадъците не са подобаващи за импорт и са спрели товара на границата. 

" Камиони с пластмасови боклуци с генезис от Румъния, Полша и България престояват на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ на път към дружество за преправка в Турция. Това откри инспекция на РИОСВ – Стара Загора на 21 май, откакто е била сигнализирана от Митническо бюро - Лесово. Според инспекцията част от камионите са минали директно през територията на България, излезли са на пункт „ Лесово “, само че са били върнати от турските управляващи и сега са на границата. Извършена е инспекция на всички 11 камиона и е открито, че транспортират боклуци от пластмаса за Република Турция ", гласи известието на Министерство на околната среда и водите. От него излиза наяве още, че Регионална инспекция за опазване на околната среда не е разкрила разминаване сред товара и съпътстващата документи. Но откакто турската страна връща камионите, те би трябвало да се приберат в страните, от които са тръгнали - с указан маршрут, час и пункт за излизане от България на непознатите. Контролните органи ще наблюдават да няма отклоняване.

На пункта в Лесово има и други 3 камиона - от Словакия, Хърватия и Румъния - пристигнали през днешния ден. " Към момента те са спрени, не са позволени на територията на Турция и са на паркинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ ", прибавя Министерство на околната среда и водите. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР