Турция активизира усилията си да привлече повече инвестиции от американски

...
Турция активизира усилията си да привлече повече инвестиции от американски
Коментари Харесай

Турция иска да привлече повече американски инвестиции


Турция засилва напъните си да притегли повече вложения от американски компании и да ускори двустранната търговия, показва в. " Хюриет дейли нюз ".

Делегация от турски политици, предприемачи и представители на държавната администрация посети неотдавна Съединени американски щати за диалози с американски виновни представители от Държавния департамент и министерството на търговията, а също и с представители на деловите среди и на неправителствени организации, напомня вестникът.

В резултат на диалозите двете страни са се договорили, че делегация от американски предприемачи ще посети Турция, а среща на Турско-американския бизнес съвет ще бъде проведена през юни в Съединени американски щати след двугодишно спиране.

По време на визитата на турската делегация турските и американски представители са разискали вероятностите за основаване на нови логистични центрове и за разширение на съществуващите за усилване на търговията сред двете страни и улеснение на доставките на артикули.

Енергията е била измежду главните обсъждани тематики, като са били дискутирани и възможни вложения в областта на възобновимите енергийни източници, съгласно източници, осведомени с диалозите. Участниците в диалозите са отбелязали, че вносът на полутечен природен газ от Съединени американски щати покрива към 8 % от потреблението на Турция, и са подчертали значимостта от диверсификация на енергийните доставки.

Турската страна е показала, че вложенията на американски компании в Турция в този момент са в размер на 14 милиарда $, до момента в който вложенията на европейски компании в страната надвишават 150 милиарда $. Турските представители са призовали американските компании да влагат повече в Турция.

Американската страна се е отнесла позитивно към концепцията, че Турция може да одобри западни компании, които напущат Русия, само че е изразила отрицание за притока на съветски капитали в страната, съгласно източници, на които се базира вестникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР