Турското правителство възнамерява да удължи извънредното положение в страната. Това

...
Турското правителство възнамерява да удължи извънредното положение в страната. Това
Коментари Харесай

Турция удължава извънредното положение

Турското държавно управление има намерение да удължи изключителното състояние в страната. Това съобщи министър-председателят на южната ни съседка Бинали Йълдъръм.

Пред кореспонденти в Чанкая турският министър председател съобщи, че от 19 юли ограниченията ще бъдат удължени за следващ път за период от три месеца, заяви „ Дейли Сабах “.

Извънредно състояние в Турция бе въведено след опита за боен прелом преди една година. То развърза ръцете на службите, които започнаха всеобщи чистки на всички равнища в страната.

Западните страни упрекнаха Анкара, че в ареста попадат хора, които не са свързани с преврата, само че които се опълчват на ръководството на Реджеп Ердоган и неговата партия.

От преврата до през днешния ден на няколко пъти турските управляващи даваха зелена светлина за мярката, която дава повече пълномощия на въоръжените сили на страната в следствието на пуча.

Преди два дни турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че в „ не прекомерно далечно бъдеще “ изключителното състояние в страната може да бъде анулирано. Той не се ангажира с съответна дата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР