Турското правителство обеща, че незабавно ще започне възстановяването на 30

...
Турското правителство обеща, че незабавно ще започне възстановяването на 30
Коментари Харесай

Ердоган: Започваме възстановяването на 30 000 жилища

Турското държавно управление даде обещание, че неотложно ще стартира възобновяване на 30 000 жилища в 10 града, разрушени от двете пагубни трусове, станали на 6 февруари. Държавната организация ще построи домовете в границите на едногодишен проект. След съвещание на кабинета, извършено в централата на Управлението за надзор при бедствия и повреди в столицата Анкара, президентът Реджеп Ердоган съобщи, че възобновяване ще стартира незабавно откакто приключат издирвателните и избавителните действия и бъдат разчистени руините.

Президентът означи, че в зоната на земетресението дежурят 28 000 турски бойци и 250 000 души от публичния личен състав, които правят издирвателни и избавителни действия.

Повече от 175 000 палатки и 5400 контейнера са сложени в земетръсните зони за краткотрайно преселване на оживели от земетресението, чиито домове са били разрушени при бедствието.

Ердоган прикани за единение и взаимност и съобщи, че ще се организира взаимна акция за оказване на помощ в Турция, Азербайджан и Севернокипърската турска република.

СЗО споделя, че земетресенията от предходната седмица са най-тежкото естествено злополучие от 100 години насам. Броят на починалите се чака да продължи да нараства.

Организация на обединените нации насочва апел за разпределяне на 370 млн. евро в помощ на близо 5 млн. сирийци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР