Турският вицепрезидент Фуат Октай критикува снимка на гръцкия началник на

...
Турският вицепрезидент Фуат Октай критикува снимка на гръцкия началник на
Коментари Харесай

Анкара с нова заплаха към Гърция: Турция наистина може да дойде внезапно някоя нощ

Турският вицепрезидент Фуат Октай подлага на критика фотография на гръцкия шеф на защитата, направена на демилитаризиран остров в Егейско море, като предизвести, че Анкара ще направи каквото е нужно по въпроса, оповестява в. " Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Турция не позволява сходни фотоси и ще направи нужното ", съобщи Фуат Октай в изявление за турски канал в Ютюб, визирайки фотография на началника на защитата на Гърция ген. Константинос Флорос на остров Псеримос, на 8 км от Бодрум.

Октай подсети предизвестието на президента Реджеп Тайип Ердоган, че Турция може да " пристигна ненадейно една нощ ", като акцентира, че тези думи на Анкара не са " напразни " и че тя ще направи " каквото споделя ".

Турция постоянно се оплаква, че Гърция въоръжава острови наоколо до турските крайбрежия, които са с демилитаризиран статут по силата на интернационалните контракти. Според турската страна такива дейности слагат под въпрос суверенитета на Гърция върху островите.

В началото на предишния септември Ердоган на два пъти насочи най-откритите си закани против Гърция до момента, като сподели, че " когато пристигна подобаващият миг, всичко ще се случи за една нощ ". Ердоган съобщи, че Гърция не може да се мери със страната му " нито политически, нито стопански, нито военно ". И предизвести, че турските войски могат да атакуван " ненадейно, в която и да е нощ ".

Ердоган и преди е употребявал тази фраза, с цел да намекне за идни военни интервенции в Сирия и Ирак против кюрдски бойци, които Турция счита за екзистенциални закани. Както е известно той извърши тази опасност няколко пъти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР