Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че 473-ма турски граждани,

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че 473-ма турски граждани,
Коментари Харесай

473-ма турци, живеещи в чужбина, са починали от коронавируса

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че 473-ма турски жители, живеещи в чужбина, са умряли от новия ковид, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Чавушоглу уточни също, че досега поради пандемията от ковид Турция е репатрирала над 65 000 турски жители от 103 страни. Той посочи, че 30 000 от тях са били върнати в Турция от 83 страни след 16 април с общо 157 полета.

Външният министър означи също, че вследствие на разхлабването на ограниченията за битка с ковид в някои страни, някои от евакуираните турски жители са поискали да се върнат назад в страните, от които са били репатрирани. Той уточни като образец, че когато процесът на нормализиране в Ирак е почнал, някои от турските жители, репатрирани оттова преди няколко седмици, са поискали помощ, с цел да се върнат назад в Ирак. Чавушоглу съобщи, че турските управляващи ще им окажат подпомагане в съгласуваност с иракските управляващи и с турските дипломатически представители.

Чавушоглу акцентира солидарността на Турция с другите страни в битката с ковид и сподели, че Анкара продължава да дава отговор на молби от чужбина за даване на помощ. Той посочи, че Турция е доставила до момента помощ на 57 страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Италия и Испания. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР