Турският външен министър Хакан Фидан на срещата на Г-20 в

...
Турският външен министър Хакан Фидан на срещата на Г-20 в
Коментари Харесай

Турция поиска реформа на цялата система на ООН заради неспособност да се справя с кризи

Турският външен министър Хакан Фидан на срещата на Г-20 в Рио де Жанейро разгласи нуждата от реформиране на цялата система на Организация на обединените нации. Като причина той уточни неспособността на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да позволява интернационалните рецесии, оповестява TRT Haber.

Според телевизионния канал, по време на тирада на сесия за „ Реформата на световното ръководство “, турският министър сподели, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации „ не е подхванал никакви стъпки “ по доста въпроси, изключително по рецесията в линията Газа. Фидан е уверен, че това " хвърля сянка върху репутацията " на цялата Организация на обединените нации. Това, което е належащо, сподели той, е „ по-демократична, виновна “ система на Организация на обединените нации, учредена на интернационалното право.

Хакан Фидан също означи, че интернационалната финансова система би трябвало да бъде по-приобщаваща, транспарантна и устойчива. Според него финансовите институции и банките би трябвало да следват политики, които регистрират ползите на разрастващите се и бедните страни, в противоположен случай Г-20 няма да реализира задачата си за стабилно развиване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР