Турският сондажен кораб възобнови сеизмичнопроучвателните си дейности в , независимо

...
Турският сондажен кораб възобнови сеизмичнопроучвателните си дейности в , независимо
Коментари Харесай

„Оруч Рейс“ възобнови сондажните си дейности в Източното Средиземноморие

Турският сондажен транспортен съд възобнови сеизмичнопроучвателните си действия в, без значение от рецензиите от страна на редица западни страни. Това заяви в сряда министърът на естествените запаси и енергетиката на Турция Фатих Донмез,цитиран от ТАСС.
„ Оруч Рейс е в региона на интервенциите. Изследванията започнаха през вчерашния ден, през днешния ден ще стартираме да получаваме първите сеизмични показания “, заяви той. Турският сондажен транспортен съд ще прави сеизмични изследвания в Източното Средиземноморие през идващите 10 дни. Това оповестиха пред организация Reuters на 11 октомври от Военноморски сили на Турция. Турските кораби „ Атаман “ и „ Ченгиз хан “ ще продължат да работят в района до 22 октомври, оповестиха от Военноморски сили. Редица западни страни, в това число Съединени американски щати, Германия и Гърция, разкритикуваха този ход на, възприемайки го като нарастващ напрежението в Средиземно море. Те също по този начин приканиха републиката да се откаже от проучванията, провеждани от „ Оруч Рейс “. Но в Анкара смятат, че точно „ усилват напрежението в Егейско и Средиземно море “.
 Катимерини: Турция рискува дипломатическа изолираност Катимерини: Турция рискува дипломатическа изолираност
С решението си да изпрати своя изследователски транспортен съд „ Оруч Реис ” в гръцкия континентален шелф близо и откриването на Вароша в...
Това лято Гърция подписа съглашения с Италия и Египет за делимитация на морските зони, които удостоверяват правото на гръцките острови на морски шелф и изключителна икономическа зона. Анкара съобщи, че не признава гръцкоегипетското съглашение и изпрати „ Оруч Рейс “, съпроводен от група военни кораби, за сеизмични изследвания във водите край остров гръцкия остров Кастелоризо. В отговор Гърция сложи въоръжените си сили в бойна подготвеност и съобщи, че ще отбрани своите суверенни права. На 13 септември корабът се върна в турското пристанище Анталия за плануван обзор на техническата редовност, само че Турция съобщи, че сеизмичните изследвания в Средиземно море ще продължат.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР