Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава утре на посещение в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава утре на посещение в
Коментари Харесай

Ердоган заминава на посещение в Унгария

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отпътува на следващия ден на посещаване в Унгария, с цел да участва на четвъртото съвещание на двустранния Съвет за стратегическо съдействие на високо ниво, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

В публикувано през днешния ден известие турското президентство заяви, че като част от визитата Ердоган ще се срещне с унгарския си сътрудник Янош Адер.

Турският президент и унгарският министър-председател Виктор Орбан ще ръководят съвещанието на Съвета за стратегическо съдействие на високо ниво.

"По време на диалозите ще бъдат разисквани всички аспекти на връзките сред Турция и Унгария и ще бъдат обменени отзиви по районни и интернационалните въпроси ", уточни президентството.

В рамките на съвещанието на Съвета ще бъдат подписани няколко съглашения и документи, ориентирани към в допълнение усилване на съдействието сред двете страни, се показва още в прессъобщението.

Ердоган и Орбан ще вземат участие и в среща на предприемачи от двете страни.

Турският президент ще посети също османската гробница Гюл Баба, която откри предходната година след реституция съгласно протокол, подписан от Турция и Унгария през 2014 година, показва организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР