Турският президент Реджеп Тайип Ердоган взе участие в 14-ата Конференция

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган взе участие в 14-ата Конференция
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е държава, чието участие е необходимост по много важни въпроси

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган взе присъединяване в 14-ата Конференция на посланиците в Анкара, където произнесе тирада, съобщи Анадолската организация.


Обръщайки се към конференцията на дипломатически чиновници и посланици, президентът Ердоган означи специфичната роля на Турция в актуалния свят.

" В наше време Турция се трансформира в страна, чието присъединяване се е трансформирало в нужда по доста сериозни въпроси. Нашата цел е да създадем зона на мир, непоклатимост и разцвет към страната ни посредством разговор и дипломация ", съобщи турският президент.

Като обърна внимание на въпроса за бежанците и методите за решаването му, той съобщи:

" Когато обстановката в Ирак и Сирия се стабилизира, ще има непринудено, безвредно и почтено завръщане на бежанците в тези страни ".

Според Ердоган битката с терористичните организации постоянно е била в листата с целите на страната.

" Навремето не отстъпихме пред всеобщия гнет на ASALA, дадохме заслужен отговор на DEASH и FETÖ, а през днешния ден водим обективна битка против сепаратистите и терористите от PKK/PYD/YPG. И тази битка ще продължи до последния терорист ".

Във връзка с въпроса за възобновяване на договорката за зърно, която беше спряна на 17 юли, Ердоган съобщи, че Турция продължава да поставя старания в тази тенденция:

" Продължаваме да поставяме старания за възобновяване на самодейността за зърното в по-голям мащаб. С Путин обсъдихме този въпрос предходната седмица. Вярвам, че можем да намерим общ знаменател по този въпрос. "

Ердоган удостовери позицията на Турция за преустановяване на войната в Украйна:

" Турция, със своето уравновесено и заслужено отношение, от първия ден пое ролята на основна страна в разрешаването на руско-украинската рецесия. Нашите начинания по тези въпроси не престават "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР