Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се изказа много остро срещу

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се изказа много остро срещу
Коментари Харесай

Ердоган: Човек с името Кириакос Мицотакис повече не съществува за мене

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се изрече доста остро против гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис във връзка неговата тирада пред Конгреса на Съединени американски щати.

Ердоган упрекна Мицотакис в антитурска агитация поради въпросното изказване от предходната седмица и се закани, че повече няма да беседва с него.

„През тази година планирахме да проведем взаимно съвещание на турско-гръцкия Съвет за стратегическо съдействие. То обаче няма да се състои. Защото човек с име Кириакос Мицотакис повече не съществува за мен. Няма повече да се срещам с него. Ще продължим да споделяме единствено с честни политици, с виновни персони, които държат на думите и дейностите си“, съобщи турският президент, представен от вестник „Хюриет“ след съвещание на държавното управление, на което са били разисквани настоящи външнополитически въпроси.

Ердоган упрекна Мицотакис в провокиране на напрежение във връзка с Турция, а също – и в оказване на поддръжка и подпомагане на членове на терористичната организация ФЕТО.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР