Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по въпросите на климата COP26

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по въпросите на климата COP26
Коментари Харесай

Ердоган се разсърди на Великобритания и отмени участието си на СОР26

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по въпросите на климата COP26 в Глазгоу, Шотландия, поради спор за сигурността, заяви Ройтерс.

Обединеното кралство не е съумяло да извърши настояванията на Турция по отношение на ограниченията за сигурност, оповестиха двама турски високопоставени чиновници.
 Анализ: Ердоган завоюва от рецесията с посланиците Анализ: Ердоган завоюва от рецесията с посланиците
В последна сметка (не без помощта на турската опозиция), Ердоган излезе победител в абсурда с посланиците на 10 западни страни. Миналия...

По-рано през днешния ден Ердоган отлетя назад за Турция от срещата на върха на Г-20 в Рим, вместо да пътува за Глазгоу, заяви Анадолската организация. Досега обаче не беше ясна повода за отхвърли от присъединяване.

Един от чиновниците, поискали анонимност, съобщи пред Ройтерс, че е имало протоколни проблеми по отношение на плануваното посещаване на Ердоган в Глазгоу. Друг турски чиновник съобщи, че английските управляващи не са изпълнили настояванията на Турция по отношение на протокола и сигурността.

" Президентът взе това решение, защото нашите претенции по отношение на броя на колите за защита и някои други условия, свързани със сигурността, не бяха изцяло изпълнени ", съобщи служителят пред Ройтерс.

Отсъствието на Ердоган от съвещанията на COP26 идва, откакто при започване на октомври турският парламент ратифицира Парижкото съглашение - правно обвързващия интернационален контракт за изменението на климата. Турция, която е един от най-големите производители на въглища в света, беше последният член на Г-20, който законодателно утвърди съглашението от 2015 година Турското утвърждение на Парижкото съглашение последва кардинално съглашение с Франция, Германия, Международната финансова корпорация (МФК) и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) за даване на финансова поддръжка за понижаване на излъчванията.
 СОР26: Борис Джонсън изиска частният бранш да даде средства в битката с климатичните промени СОР26: Борис Джонсън изиска частният бранш да даде средства в битката с климатичните промени
Премиерът на Англия Борис Джонсън откри конференцията COP26 в Глазгоу с думите, че " часовникът тиктака ", до момента в който човечеството " и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР