Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи трите си приоритетни цели,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи трите си приоритетни цели,
Коментари Харесай

Ердоган: Ще върнем един милион сирийци за една година

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинира трите си предпочитани цели, откакто стартира новия си мандат, заяви „ Хюриет “.
Прочетете още
1. Ще бъдат подхванати стъпки за повишение на доверието и стабилността в стопанската система.

В първото си изказване след успеха си на втория тур президентът Ердоган насочи значими послания във връзка с стопанската система. Ердоган съобщи: " Премахването на проблемите, произлизащи от нарастването на цените, породено от инфлацията, и компенсирането на загубите на богатство са най-неотложните въпроси през идващите дни. За нас не е мъчно да ги решим ". В сходство с това се възнамерява да се подхващат нови стъпки за превъзмогване на проблемите в стопанската система през новия интервал. Новият интервал ще бъде ориентиран към вложенията, заетостта, производството и износа. Приоритетите на Ердоган в стопанската система включват нови решения за понижаване на инфлацията, ограничения за попречване на несъразмерното нарастване на наемите и обезпечаване на непоклатимост и доверие в стопанската система.

2. Един милион сирийци ще бъдат върнати в границите на една година.

Въпросът за завръщането на сирийците, който беше непрекъснато на дневен ред по време на изборния развой, е измежду предпочитаните стъпки, които президентът Ердоган ще предприеме през новия интервал. Макар Ердоган да разгласи, че до момента 600 000 сирийци са се завърнали в страната си, ще бъдат подхванати нови стъпки за ускорение на завръщането. Една от тези стъпки се подхваща с плановете за къщи на брикети в северната част на Идлиб. Досега в северната част на Идлиб са издигнати към 107 000 къщи от брикети за завръщането на сирийците. Работата ще бъде ускорена, с цел да се приключат строителните действия тук допустимо най-скоро. Цялото финансиране на този план ще бъде обезпечено от Катарския фонд за развиване. Планира се в границите на няколко години да бъдат издигнати 240 000 непрекъснати къщи. По този метод се цели в тези райони да бъдат заселени 1 милион сирийци. Проектът включва също по този начин образуване на индустриални зони, търговски обекти, индустриални уреди, обществени обекти, учебни заведения, лечебни заведения и места за поклонение.

3. Ще бъдат издигнати 650 000 домове в земетръсни зони.

Една от първите работи на президента Тайип Ердоган през новия мандат ще бъде завършването на строителството на жилища в земетръсните зони. Ще бъдат ускорени стъпките, подхванати за изтриване на следите от земетресенията в Кахраманмараш, които се случиха на 6 февруари и засегнаха 11 провинции, и за възобновяване на разрушените градове. В тази връзка се планува в зоната на земетресенията да бъдат издигнати 650 000 нови домове, от които 143 000 селски. 319 000 от тези домове ще бъдат подготвени през октомври-ноември тази година. Ще се форсира построяването на непрекъснати жилища. Къщите, планувани като приземни плюс 3 и приземни плюс 4-5 етажа, се строят със системи за тунелни форми. В допълнение към къщите в земетръсната зона ще бъдат издигнати и учебни заведения, здравни центрове, базари, пазари, зелени площи и дребни промишлени обекти. 

Реакциите в Турция след успеха не стопират. След като станаха ясни резултатите, обществото е разграничено на две. Една част от жителите са щастливи, че ще продължи ръководството на Ердоган, друга обаче са разочаровани. Големият въпрос е какво следва за Туриця. Според анализатори Ердоган няма да покаже друго лице, а догатките са, че той ще продължи политиката си в същия дух. 

Големият залог и предизвикателство пред него съгласно мнозина е оправянето с икономическата рецесия. Турците споделят, че новото държавно управление би трябвало да се оправи точно с това. Анализатори чакат и внезапен завой във външната политика - откакто през вчерашния ден Ердоган е провел диалог с Байдън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР