Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече понижаването на стойността на

...
Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече понижаването на стойността на
Коментари Харесай

Ердоган: Спадът на турската лира е заговор срещу Турция

Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган назова понижаването на цената на турската национална валута - лирата " скрит план " против Турция, само че съобщи, че турският народ няма да се съобщи, заяви организация Ройтерс.

За трети следващ през днешния ден водачът на Турция насочи апел към своите сънародници да обменят доларите и еврото, с които разполагат, с цел да поддържат турската валута, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявлението си Ердоган съобщи още, че лихвените проценти са средство за употреба, което прави богатите още по-богати, а бедните още по-бедни. " Няма да паднем в този капан ", акцентира турският президент, който е прочут с враждебното си отношение към повишението на лихвите.

" На тези, които жертват стратегическото партньорство, съюзничеството на 81-милионна страна в името на връзки с терористични организации, споделяме " сбогом ", съобщи още Ердоган в тирада в Трабзон, представена от турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Той още веднъж упрекна Съединени американски щати, че жертват Турция поради американския свещеник Андрю Брънсън, съден в Турция по обвинявания в тероризъм.

" Няма да се предадем. Щом вие заставате против нас с $, ние ще потърсим способи да продължим своите каузи по други пътища ", сподели още Ердоган.

По думите му Турция още веднъж е изправена пред " политическа и подла игра ". " С Божията воля ще превъзмогнем и нея ", добави президентът.

" Заявявам от Трабзон, видяхме вашата игра. Онова, което не съумяха да създадат с провокации и прелом, се пробват в този момент да осъществят посредством пари. Това, ясно казано, се назовава икономическа война ", посочи турският водач.

Турската лира загуби към 40 на 100 от цената си тази година, на първо място поради безпокойства за въздействието на Ердоган върху стопанската система, апелите му за намаление на лихвените проценти и утежняването на връзките със Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР