Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският държавен глава Владимир

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският държавен глава Владимир
Коментари Харесай

Турция предлага да организира среща Русия-Украйна-ООН

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съветският държавен глава Владимир Путин разискаха през днешния ден по телефона развитията в Украйна, заяви Дирекцията по връзки на турското президентство, представена от турските медии и международните организации.

Ердоган е декларирал, че Турция е подготвена да провежда среща сред представители на Русия, Украйна и Организация на обединените нации в Истанбул. Турският водач също по този начин е показал, че колкото е допустимо по-скоро би трябвало да бъдат подхванати стъпки за постигането на мир в Украйна, както и за премахването на отрицателните последствия от войната.

Турският държавен глава посочи също, че Турция е подготвена да взе участие в механизъм за наблюдаване в Украйна, в случай че Москва и Киев реализиран единодушие за това.

По време на телефонния диалог двамата президенти са разискали и редица други районни въпроси. Ердоган е изтъкнал пред Путин, че е належащо да се обезпечи сигурността в Северна Сирия, откъдето бойци не престават да правят набези против Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР