Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и Илън Мъск, основател на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и Илън Мъск, основател на
Коментари Харесай

Ердоган и Мъск обсъдиха сътрудничество и вложения в Космоса и електромобилите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и Илън Мъск, създател на производителя на електрически коли Tesla и на компанията за галактически проучвания SpaceX, организираха видеовръзка и разговаряха по редица въпроси като цифровата стопанска система и националната галактическа стратегия на Турция, съобщи „ А Нюз “, представена от БГНЕС.

Според Дирекцията за връзки на Турция е било разисквано съдействието сред обществения, частния бранш, институциите в Турция и фирмите на Мъск в разнообразни области, изключително в региона на сателитните и галактическите технологии. Разговорът се е фокусирал и върху електрическите транспортни средства, дълготрайните вложения и стъпките за възстановяване на съществуващото съдействие.

" Обсъдено беше многостранното съдействие сред обществени и частни компании в Турция в региона на изстрелването на спътници и галактическите технологии. В диалозите бяха наранени също самостоятелните коли и цифровата стопанска система, както и бъдещите стъпки за развиване на съществуващото равнище на съдействие и дълготрайните вложения ", оповестиха от администрацията на Ердоган.

Освен взаимните стъпки, които могат да бъдат подхванати във връзка с литиевите акумулатори на първото локално електрическо транспортно средство на Турция TOGG, беше разискван и процесът на извеждане в орбита на турския информационен спътник Turksat 5B. През януари Турция изстреля спътника Turksat 5-A в космоса посредством SpaceX.

Ердоган описа на ръководителя на SpaceX и за Националната галактическа стратегия на Турция, в границите на която Анкара възнамерява да прави безпилотни и пилотирани полети и да образова лични астронавти.

Мъск, най-богатият човек в света, неотдавна беше разгласен за персона на 2021 година от списание Time.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР