Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че израелският закон, според който

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че израелският закон, според който
Коментари Харесай

Ердоган: Израел е най-фашистката страна на света

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че израелският закон, съгласно който единствено евреите имат право на самоопределяне, узаконява потисничеството и демонстрира, че Израел е "най-ционистката, фашистка и расистка страна ", заяви Анадолската организация.

Новият израелски закон има за цел да продължи да тормози и изолира палестинците, сподели турският водач в тирада, излъчена по NTV.

В тирада пред депутати от ръководещата Партия на справедливостта и развиването Ердоган съобщи също, че Израел се е показал като "терористична страна ", атакувайки палестинците с танкове и артилерия, а духът на Адолф Хитлер се появил още веднъж измежду някои от израелските ръководещи.



Държавният глава даде обещание също да продължи интервенциите на силите за сигурност по всички граници на Турция, до момента в който заканите за сигурността не бъдат изцяло отстранени.

Той добави, че никой няма право да подлага на критика новия закон против тероризма, който приготвя турското държавно управление. Извънредното състояние, което влезе в действие след опита за прелом през юли 2016 година, изтече предходната седмица.



Опонентите на Ердоган споделят, че новият държавен антитерористичен закон, който в този момент се разисква в Народното събрание, ще му даде огромни пълномощия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР