Турският президент Реджеп Ердоган винаги е играл на ръба -

...
Турският президент Реджеп Ердоган винаги е играл на ръба -
Коментари Харесай

Зорница Илиева: Ердоган винаги оставя вратичката отворена

" Турският президент Реджеп Ердоган постоянно е играл на ръба - мост сред Изтока и Запада. И в това време - острие на Запада - на НАТО или на западната политика. Той ще се опита да резервира тези позиции и за в бъдеще... Той се стреми да събере доста позитиви поради нерозовото състояние на турската стопанска система. Ердоган води гъвкава политика, само че постоянно с мотото " Турция над всичко " за суверенна политика. Това обаче не се харесва в Съединени американски щати ".

Това сподели пред БНР журналистът Зорница Илиева.

Тя напомни, че Турция не е подкрепила глобите против Русия и това ѝ дава опция за развиване на бизнеса и на износа:

" От февруари до юни износът на Турция за Русия е над 400 млн., което е повече от глътка въздух. Руски банки откриват сметки в турски банки. Чрез турските банки обезпечават финансови потоци и се заобикалят глобите във финансовата сфера. Западът, и изключително Съединени американски щати, са в паника, че Ердоган оказва помощ на Русия да заобиколи глобите ".

В предаването " 12+3 " журналистът добави:

" Ердоган балансира сред Изтока и Запада . Казва, че няма да ратифицира в меджлиса в Турция решението за участието на Швеция и Финландия в НАТО, откакто Съединени американски щати не извършват обещанието си за доставка на осъвременените F-16. В същия миг изпраща парламентарна делегация за диалози във Вашингтон. Винаги оставя малката врата отворена . Продължава остарялата си политика, в която постоянно употребява геополитическите ветрове, добре оценявайки ги, умно ориентирайки се в ситуацията, такова решение да вземе, че да го оправдае като деяние, да показва самостоятелна външна политика. А това се прави оценка от турците ".

Интервюто със Зорница Илиева можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР